Meer informatie

Kan ik een houtkachel cv zelf aansluiten ?

Het is natuurlijk altijd mogelijk om een cv haard zelf aan te sluiten, echter raden wij dit sterk af en willen wij u het advies geven dat wanneer u een cv haard aanschaft deze altijd laat aansluiten door een erkende installateur.

Welk formaat kachel heb ik nodig om mijn huis/ruimte te verwarmen ?

Voordat we kunnen praten over boiler capaciteit en de productie, moeten we benadrukken dat er geen absolute regel is voor de berekening van de hoeveelheid warmte die nodig zullen zijn voor een precieze kamer/ruimte. Dit is omdat er zoveel factoren die de prestaties van de ketel. Bijvoorbeeld, centrale verwarming efficiëntie zal worden geregeld, niet alleen door het aantal en de grootte van de kamers te verwarmen, maar ook door het aantal ramen en deuren en de mate van isolatie aanwezig. U moet ook rekening houden met de capaciteit van uw warm water tank en de leidingen lopen te koppelen aan het systeem van u.

Het volgende wordt aangeboden als een voorbeeld, niet een definitieve gids. Elke liter van de capaciteit in een ketel voor ongeveer 86,5 watt (.865 kW) of 295 BTU’s. Als een zeer algemene schatting heeft een3 slaapkamer huis waarschijnlijk een ketel uitgang ergens in de buurt van 5,86 kW. to 8.79kW. Of 20000 tot 30000 BTU’s, met 75% die nodig is voor de centrale verwarming en 25% voor warm water.

We hopen dat deze informatie nuttig zal zijn, maar we moeten wel benadrukken dat deze cijfers alleen dienen worden te gebruikt als een gids.Een goed onderzoek moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde ingenieur verwarming. Gelieve advies inwinnen van uw Villager dealer voordat een definitieve bestelling wordt geplaatst.

Wat kan ik stoken ?

Simpelweg hout - De meeste soorten branden op voorwaarde dat ze goed op smaak zijn. Voor de beste resultaten betekent dit droog hout met een vochtgehalte van minder dan 20%, dat is goed, maar niet te strak verpakt in het vuur doos. Hoe meer vocht er in het hout, des te meer zal het rook en eventueel teer opbouwen in de schoorsteen. Als het vuur te losjes is verpakt zal meer lucht circuleren en een snellere, minder zuinige verbrandingssnelheid als resultaat geven.

TURF - Alleen te gebruiken in turf of bakstenen vorm, maar het vochtgehalte moet laag.

PAPIER - huisvuilophaaldiensten branden succesvol, maar alleen als het droog en vrij stevig verpakt is. Als het los is zal het veel te snel verdwijnen uit de schoorsteen en kan het schade veroorzaken.

Plastic - Onder geen enkele omstandigheid moet u Plasic verbranden

Ik heb gelezen dat een cv kachel gevaarlijk is, hoe zit dat nou ?

Op het internet zijn er genoeg verhalen te vinden van cv kachels die exploderen, bij een met keurmerk gekochte kachel zal dit echter nooit gebeuren. Het probleem bij goedkope onveilige haarden zit als volgt : Wanneer een cv kachel wordt aangestoken kan het water overhit raken daardoor zet het water uit en loopt de druk in het systeem op. Wanneer de druk in het systeem te hoog oploopt kan een gevaar van ontploffen ontstaan. Bij een CE gekeurde haard zit echter een drukregelaar waardoor de druk nooit en te nimmer te hoog zal oplopen vraag hier altijd na wanneer u een cv kachel wilt aanschaffen. Een veilige cv kachel zal nooit en te nimmer ontploffen of iets dergelijks vraag daarom bij de aanschaf altijd naar een CE keurmerk. Zie ook onze homepagina voor meer info.